Ga naar hoofdinhoud

Business to business

Vepa Bins ruim 30 jaar specialist in afvalsystemen

Vepa Bins is al ruim 30 jaar specialist in afvalsystemen. Als familieonderneming begonnen met de verkoop van afvalbakken uit huis, tegenwoordig opererend vanuit een eigen bedrijfspand met meer dan 30.000 m2 magazijnruimte. Daarmee is Vepa Bins uitgegroeid tot de grootste, meest veelzijdige, aanbieder van afvalbakken in Europa.

Als familiebedrijf zijn wij er op gericht een sterke en langdurige relatie op te bouwen met onze klanten. Daarbij staan uw wensen en belangen én die van uw klanten voorop. Vanuit ons distributiecentrum in Den Helder kunnen wij ons uitgebreide assortiment veelal uit voorraad leveren. Dit doen wij binnen Nederland en België met onze eigen vrachtwagens. Voor andere landen werkt Vepa Bins nauw samen met betrouwbare transportpartners, zodat u uw bestellingen snel en correct ontvangt.

Uitgebreid assortiment tegen scherpe prijzen

Op het gebied van afvalbakken heeft Vepa Bins het meest uitgebreide assortiment in Europa. Afvalsystemen van kunststof, aluminium of staal voor binnen of voor buiten. Kleine afvalbakken van 1 liter tot grote systemen en containers van 1100 liter. Kortom, een keur aan afvalbakken geschikt voor elke locatie!

De breedte van het assortiment aan afvalbakken wordt mede bepaald door de grote hoeveelheid (A-)merken dat aangeboden wordt. Simplehuman, Rubbermaid, Brabantia, Wesco zijn een aantal van deze merken. Daarnaast heeft Vepa Bins ook veel ‘eigen’ producten die gemaakt worden door diverse productiepartners, zoals onder andere de (vlamdovende) papierbakken, buitenbakken, asbakken en peukenzuilen. In veel gevallen worden deze producten exclusief voor Vepa Bins geproduceerd, in Nederland, maar ook elders in Europa of Azië.

Het ‘eigen’ merk EKO krijgt steeds meer naamsbekendheid. Dit betreft mooie design producten voor huiselijk gebruik, vaak zeer scherp geprijsd. Mede hierdoor is er veelal voor elk budget een afvalbak beschikbaar.

Naast afvalbakken is het assortiment in de loop der jaren sterk uitgebreid met een keur aan producten die onontbeerlijk zijn voor elke onderneming. Van garderobesystemen tot brievenbussen en van kantoorartikelen tot schoonmaakproducten. Hierdoor fungeert Vepa Bins steeds vaker als ‘one stop shop’ voor haar dealers.

Betrouwbare partner met strikt dealerbeleid

Vepa Bins hanteert een strikt dealerbeleid en geldt als een betrouwbare partner voor haar dealers/distributeurs. De distributeurs lopen uiteen van groothandels in schoonmaak-, horeca- of kantoorartikelen tot projectinrichters, retail en e-commerce bedrijven. Partnerschap staat centraal; zowel in de relatie met de dealers als met de leveranciers. De samenwerking met dealers wordt steeds belangrijker vanwege het feit dat de dealer een steeds bredere portfolio aan producten krijgt en simpelweg niet langer ‘alles’ kan weten van het Vepa Bins assortiment. Daarnaast wordt de eindgebruiker steeds veeleisender en wil deze goed geadviseerd worden. De eindgebruiker vraagt meer en meer om maatwerk, in het bijzonder op het gebied van afvalscheiding. Door de samenwerking op te zoeken met de dealers en met hen het gesprek aan te gaan met de eindgebruiker wordt het juiste product geselecteerd (al dan niet maatwerk) met een tevreden klant als resultaat. Vepa Bins is selectief in het aangaan van nieuwe dealerrelaties.

De samenwerking staat centraal; het streven is partnerschap

Nieuwe dealers wordt gevraagd een klantenformulier in te vullen en deze met een kopie van de inschrijving bij de KvK retour te sturen. Neem contact op voor meer informatie. Wanneer u rechtstreeks naar het in te vullen klantenformulier wenst te gaan, kunt u op onderstaande button klikken.

Klantenforumulier downloaden

Snelle levering

Veelal uit voorraad, met eigen transport.

Het B2B (catalogus)assortiment is over het algemeen ruimschoots op voorraad en daardoor binnen 3-5 werkdagen leverbaar.

Neem voor de informatie over de beschikbaarheid/levertijd van grotere aantallen contact op met onze verkoopafdeling.

Orders naar zakelijke afleveradressen in Nederland en België worden doorgaans met eigen transport uitgeleverd. Doordat er met eigen wagens en eigen chauffeurs gereden wordt, kan er een zorgvuldige/correcte aflevering gegarandeerd worden. De kans op beschadiging tijdens transport wordt zo geminimaliseerd. Daarnaast wordt er samengewerkt met diverse pakketdiensten.

Service

Professionele verkoopafdeling en klantenservice

Een goed advies, zodat u de eindgebruiker van het juiste product kunt voorzien, is voor ons van het grootste belang. Voor advies kunt u zowel bij uw vertegenwoordiger terecht, als bij de medewerkers van de verkoop binnendienst. De verkoopafdeling zal uw order altijd met de grootst mogelijke zorg behandelen. Uw order wordt altijd dezelfde (werk)dag nog bevestigd middels een orderbevestiging die u per mail toegezonden wordt.

Mocht u onverhoopt een klacht hebben, dan is het de belangrijkste taak van onze klantenservice om uw klacht z.s.m. in behandeling te nemen en naar tevredenheid op te lossen. Stuur uw klacht met zoveel mogelijk informatie en eventuele foto’s naar: verkoop@vepabins.nl. Uw klacht zal dan z.s.m. in behandeling worden genomen.

One stop shop

Uw ideale partner

In de loop der jaren is het assortiment veel breder geworden dan enkel afvalbakken. Het aanbod is onder meer uitgebreid met producten in de productgroepen:

garderobesystemen, brievenbussen, kunstplanten, schoonmaakmaterialen, transportsystemen, kantoorartikelen en voedselopbergsystemen.

Hierdoor fungeert Vepa Bins steeds vaker als ‘one stop shop’ voor haar dealers. Een up-to-date assortiment dat tegelijkertijd veelzijdig is, heeft prioriteit. Het ‘sourcen’ van nieuwe producten is een belangrijk aspect van de bedrijfsvoering. Mist u producten in het assortiment, maak dit dan kenbaar bij uw vertegenwoordiger of via verkoop@vepabins.nl.